Regelmatig krijg ik vragen als: ‘Wat doe je precies met die stem-sessies?’, ‘Wat is stembevrijding? Moet je daarvoor goed kunnen zingen?’ of ‘Ga je dan mantra zingen?’, ‘Wat is de link tussen stembevrijding en zelfcompassie?’

De stem van je hart

De stem van het hart spreekt een universele taal die we allemaal verstaan. Denk maar aan iemand die je ‘recht uit het hart’ hebt horen spreken of zingen. Dat gaat voorbij aan techniek of het zingen van de juiste melodie of tekst. Feilloos pikken we de trilling op van de emotionele lading die doorklinkt in de stem. Als deze rechtstreeks ons hart, of onze ziel binnentreedt ‘weten’ we dat het waar is: de puurheid van blije, verdrietige, verlegen of rauwe klanken raakt diep en maakt dat we ons onmiddellijk verbonden voelen met die persoon of dat lied. Omdat je het herkent. Omdat het raakt aan een verlangen om ook jezelf te mogen zijn.

De klank van (zelf)compassie

Je stem is dus een krachtig en gevoelig instrument om uitdrukking te geven aan je eigen unieke zelf. Helemaal mogen zijn zoals je bent, en daar expressie aan geven. Wie wil dat niet? Toch houden we onze emoties vaak in en hebben we allerlei kritische oordelen over onze stem zoals: ‘Ik kan niet zingen’ of ‘Ik ben niet goed met woorden’. We zijn bang dat anderen ons afwijzen want ‘ik zing als een kraai’ of ‘ik stel me vast aan’, ‘ik ben bang dat ik moet huilen’, of ‘ik wil geen ruzie’. Het gevolg is dat we onze werkelijke behoeftes niet uiten en onze stem niet laten horen, niet echt. Traumatische ervaringen onderdrukken we onbewust en zo ontstaan emotionele blokkades en fysieke klachten.

Meditatie, Compassie en Stem(bevrijding)

Ik begeleid je in een veilige en speelse setting tijdens individuele sessies of groepstrainingen om je te bevrijden van beperkende gedachten en gevoelens en de stem van jouw hart te laten klinken. In plaats van je emoties en je behoeftes weg te slikken of ertegen te vechten – iets wat vaak instinctief en automatisch gebeurt – leer je er op een vriendelijke, niet oordelende manier ruimte voor te maken en te luisteren naar wat ze je

te vertellen hebben. Soms maken we samen klanken, soms maak jij ze alleen en soms ontvang je mijn helende klanken in de vorm van een intuïtieve stemheling waarbij ik afstem op wat er in jou leeft. Door expressie te geven aan je gevoelsleven creëer je de mogelijkheid om volledig je eigen ruimte in te nemen, heldere keuzes te maken en je leven de richting te geven die bij jou past.

Stembevrijding en Soul Voice® gaan beide over contact maken met wat er in je leeft en daar klank aan te geven. De helende frequenties van de stem (de jouwe en die van mij) werken als een medicijn om fysieke en emotionele blokkades te laten transformeren.

Ieder zingt zijn/haar eigen lied

hartvol weekend stembevrijding – soul voice – marlou kleve- zelfcompassie – mindfulness

En weet je wat zo mooi is? Het is zowel bevrijdend als helend om niet te worden beoordeeld door anderen of door de grootste criticus: jezelf! Het geluksgevoel dat je ervaart is het effect van je eigen toestemming om te mogen zijn zoals je bent en daarmee een grote ruimte in jezelf te betreden die er aldoor al was. Door deze te vullen met je stem en je liefdevolle aanwezigheid neem je je eigen, unieke plek in op deze wereld.

Ik organiseer een introductieles ‘Stem van je hart op 17 april in Amsterdam en een weekend ‘De Stem van je hart’ van 14 -16 juni 2019.
Een weekend lang mag je je onderdompelen in een verwenprogramma van stilte, meditatie, stembevrijding, je laten verwennen met een Stemheling en genieten van het natuurlijke landschap en de liefdevolle retraiteplek De Maanhoeve in Drenthe. Ik heb er zin in!
Meer informatie over dit weekend lees je hier

Ja ik wil me aanmelden voor een privé sessie of een introductieles!

You are becoming the Song of Your Heart
How beautiful it is, how beautiful it is
As the flower blossoms forth.
Oh my child you never know
What tomorrow brings
So Sing Sing Sing!
Luister hier het hele nummer:
Song of Your Heart Snatam Kaur & Peter Kater