Mindfulnesstraining

Z

Heb je het gevoel dat je teveel dingen ‘moet’?

Z

Slaap je slecht?

Z

Ben je erg onrustig en moe tegelijkertijd?

Z

Heb je burn-out klachten?

Z

Heb je negatieve gedachten en gevoelens?

Z

Voelt je hoofd vol en onrustig?

Z

Geniet je niet of te weinig van leuke dingen?

Z

Heb je chronische pijn en/of vermoeidheid?

Z

Voel je je gestresst en snel afgeleid?

Mindfulnesstraining heeft een aantoonbaar positief effect op het ervaren van en omgaan met angst, pijn, stress, negatieve gedachten/gevoelens.

De training is een praktische training in niet-oordelen, een frisse blik, loslaten en vooral: in aandacht. Want waar je aandacht is, daar ben jij. Als je meer aanwezig bent in het moment, gaan gedachten en gevoelens minder met je op de loop. Je bent daardoor meer in staat om te kiezen en doelbewust te handelen in plaats van geleefd te worden te worden door prestatiedruk en automatische denk- en gewoontepatronen.

8-weekse mindfulnesstraining

De mindfulnesstraining bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. Elke bijeenkomst heeft een thema met bijbehorende oefeningen. We oefenen tijdens de les, er is aandacht voor theorie en we bespreken tussendoor de ervaringen. Vervolgens krijg je oefeningen mee voor thuis, want voor deze praktische training geldt: oefening baart kunst. De eerste helft van de training is gericht op het ervaren en doorbreken van je automatische patronen. Verderop leer je anders om te gaan met stressvolle (werk)situaties en hoe je een vriendelijke, niet-oordelende houding verder kunt integreren thuis en op je werk. Ter ondersteuning krijg je een werkboek en audio oefeningen.

Voorafgaand aan de training is er een individueel intakegesprek.
Voor data locatie en prijzen, zie agenda

wat is mindfulness?

In deze video wordt helder uitgelegd wat mindfulness is:

introductie
workshop

Overweeg je een training?
Kom naar een introductie-workshop waarin je aan de hand van oefeningen uit de training kunt kennismaken met Marlou.

Data vind je in de agenda.

Individuele Mindfulnesstraining

Bij de individuele mindfulness training is er meer aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en thema’s. In een groep kan je geremd zijn om je open te stellen en is er minder tijd voor jouw specifieke situatie. Deze vorm kan ook beter aansluiten, vanwege je functie of omstandigheden (drukke agenda, moeheid, ziekte). Of je voelt je gewoon meer op je gemak in een persoonlijke omgeving. Bijkomend voordeel: je kunt gelijk beginnen!

Werkwijze

Een persoonlijk kennismakingsgesprek is onderdeel van de training die bestaat uit 8 individuele sessies van 75 minuten die we in overleg met elkaar afspreken op wekelijkse en tweewekelijkse basis. Ik ben betrokken en zeer ervaren, en werk met kwalitatief lesmateriaal zoals een cursusboek en door mijzelf ingesproken audio-oefeningen.
Neem contact op

Mindfulness
vervolg

Ben je op zoek naar een vervolgtraining mindfulness? Kijk dan eens bij de Mindful Zelfcompassie training en bij de Jaartraining.

Vergoeding Zorgverzekeraars

Als VMBN categorie 1 trainer worden mijn trainingen gedeeltelijk vergoed door een aantal zorgverzekeraars. Check je aanvullende zorgverzekering op mindfulnesstraining.

Stilte ochtend Mindfulness
Compassie

Stilte ochtenden maken onderdeel uit van de 8-weekse mindfulness-training.
De ochtend is een uitnodiging om te stoppen met rennen en tijd te nemen voor Zijn, niet-doen.
Het programma verloopt grotendeels in stilte, de oefeningen worden wel begeleid. We doen mindfulness oefeningen zoals de bodyscan en zitmeditaties. Daarnaast worden ook nieuwe oefeningen aangeboden. Meestal sluiten we af met een gezamenlijke lunch.
Voor data locatie en prijzen, zie agenda.

Mindfulness
en stem

Je stem is een krachtig en gevoelig instrument om je te laten horen, ruimte in te nemen en je te (durven) laten zien. Stembevrijding gaat over contact maken wat er binnen in je leeft aan gedachten, gevoelens en fysieke sensaties en daar klank aan te geven vanuit een vriendelijke niet-oordelende houding. Je leert om je eigen plek in te nemen door je niet in te houden of kleiner te maken dan je bent, kortom: hoe je mag zijn zoals je bent.

Over de Mindfulness training:

“Van tevoren dacht ik dat het misschien zweverig zou zijn maar dat was niet het geval. De oefeningen zijn praktisch en wetenschappelijk onderbouwd. Marlou is kundig, open minded en warm. Wat begon als een experiment is een ontzettend fijne ervaring gebleken, waar ik veel baat bij heb. Op naar de vervolgtraining.”

Over de Mindfulness training:

“De training is afgelopen maar ik blijf zeker oefenen met de meditaties die door Marlou zijn ingesproken en die je gratis bij de training krijgt. Hele prettige stem!”

Over de Mindfulness training:

“Ik ben mij meer bewust geworden van mijn negatieve gedachtes en kan eerder stoppen met piekeren. Wat een geschenk!”

Over de Mindfulness training:

“Een down to earth training die mij echt geholpen heeft. Op een fijne locatie en in een prettige sfeer. Marlou heeft een aangename stem om naar te luisteren, voor mij was dat een belangrijke factor omdat je elke dag naar audio opnames van haar luistert”

Over de Mindfulness training:

“Naast de oefeningen uit het cursusboek stuurt Marlou wekelijkse ‘tussendoormails’ met tips en inspiratie. Die kwamen altijd precies op het juiste moment en hielpen me om te blijven oefenen.”

Over de Mindfulness training:

“De 8-weekse mindfulnesstraining heeft mij zoveel gebracht. Marlou heeft me geleerd mijn gedachten te herkennen, accepteren, structureren en te kunnen handelen in situaties. Het leven is nu, ik had er nooit eerder bij stilgestaan!”

Over de Mindfulness training:

“Marlou is een geduldige, geïnteresseerde en professionele begeleidster. Ze geeft ruimte als jij dat nodig hebt en is duidelijk en behulpzaam als je iets niet goed begrijpt. Marlou geeft sturing en tegelijkertijd ruimte voor iedereen om een eigen leerweg te volgen.”

Over de Mindfulness training:

“Marlou zorgt met haar warme persoonlijkheid voor een veilige sfeer in de groep waardoor iedereen zichzelf kan zijn. Het volgen van de mindfulnesstraining heeft een positieve invloed gehad op mijn chronische pijn en heeft mijn kwaliteit van leven echt verbeterd. Ik raad het iedereen aan.”

Over de Mindfulness training:

“Zeer professionele nuchtere aanpak, waardoor ik met heel veel plezier aan de cursus heb meegedaan.”

Over de Mindfulness training:

“Marlou heeft een heldere en rustige presentatie. Ze geeft en schept ruimte. Ik voelde me gehoord en gezien.”

Over de Mindfulness training:

“Een leerzame en mooie training in een fijne open sfeer waar ik me vertrouwd voelde. Marlou gaf me altijd het gevoel aandacht voor mij en anderen te hebben. Daarnaast werd de stof op zijn tijd met de nodige luchtigheid en humor gebracht. Dat kon ik zeer waarderen.”

Over de Mindfulness training:

“Marlou is zeer begaan bij deelnemers, waarbij er ook ruimte is voor persoonlijke tijd als een les niet gevolgd kan worden. Marlou kijkt je aan én ziet je.”

Over de Mindfulness training:

“Deze training heeft me gebracht wat ik ervan hoopte, en meer. De manier waarop hij wordt gegeven is warm en professioneel. De toon is uitnodigend, zonder ‘moeten’. Het cursusmateriaal is een prachtig houvast, andere boeken vast ook. Maar de sfeer van een groep en de begeleiding van Marlou staan daar niet in. Dus ik kom zeker naar opfris- en stiltebijeenkomsten.”

Over de Mindfulness training:

“Fijne mix van spiritueel en beide benen op de grond. Zo is mindfulness heel geschikt voor een nuchter persoon als ik.”

Over de Mindfulness training:

“Marlou brengt op warme en betrokken wijze de theorie achter de mindfulness levenswijze over en zorgt voor een fijne sfeer tijdens de groepssessies. Af en toe een humoristische noot erbij voor de luchtigheid, dan weer speciale aandacht geven voor wie dat nodig had. Top!”

Over de Mindfulness training:

“De 8-weekse mindfulnesstraining is een cadeautje aan mezelf gebleken! Marlou begeleidt deze training op een hele mooie integere manier, waardoor ze binnen de groep een warme en veilige sfeer creërt . Dank voor de fijne avonden.”

~ Lenet, maart 2013 ~

Over de Mindfulness training:

“Marlou is een zeer warme, betrokken persoonlijkheid, die je meteen het gevoel geeft dat je een waardevol mens bent.”

~ Eveline, maart 2013 ~

Over de Mindfulness training:

“Marlou heeft een innerlijke uitstraling die pure rust, zelfvertrouwen, discipline en wederzijdse acceptatie uitstraalt. Ze geeft iedereen even veel ruimte en aandacht om je volledig op je gemak te voelen, zonder enig oordeel. Nu de mindfulnesstraining is afgelopen, is het voor mij niet zo dat ik het onder de knie heb. Maar ik heb voldoende kennis hoe ik het verder wil toepassen. Het heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven en ik ben tegen bepaalde dingen anders gaan kijken. Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb en ik raad het iedereen aan die meer bewust wil worden van zich zelf.”

Jeroen Vermeer, december 2012

Over de Mindfulness training:

“De individuele Mindfulnesstraining bij Marlou heeft me geleerd dat ik zelf kan beslissen hoe ik in het leven wil staan. Ik heb de keuze of ik wil blijven hangen in ´oud´ gedrag of dat ik wil zijn in het hier en nú. Op een warme, respectvolle manier heeft Marlou mij inzicht gegeven in mijn eigen mogelijkheden en onmogelijkheden. Door te experimenteren met de door haar geboden handvatten wordt de toekomst misschien niet echt maakbaar, maar op z´n minst wel spannender. Dank Marlou!”

~ Marijke Stringa, communicatiemedewerker Wereldomroep, individueel mindfulnesstraject Werkstation, december 2012 ~

Over de Mindfulness training:

“Ik heb de mindfulnesstraining als veilig en leerzaam ervaren. Ik kan het nu bijvoorbeeld stil om mij heen laten worden, zonder daarbij in een eindeloze stroom van gedachten te verzanden. En ik heb geleerd dat een beetje “tijd voor jezelf en met jezelf” wonderen kan doen met je energieniveau gedurende een drukke werkdag. De begeleiding door Marlou heb ik als zeer prettig ervaren, met name de rust en de humor die we tijdens de training met elkaar hebben gedeeld.”

~ Bart , december 2012 ~

Over de Mindfulness training:

“Ik heb erg veel gehad aan de Mindfulnesstraining. Door me te richten op mijn ademhaling kan ik meer ruimte creëren voor mezelf en niet verdrinken in emoties. Ik kan negatieve patronen herkennen en tijdiger ingrijpen. Niet tegen angsten en boosheid ingaan, maar accepteren dat het er op dat moment is en telkens teruggaan naar mijn ademhaling. Ook het cognitieve gedeelte heeft me handvatten gegeven: stilstaan bij je gedachten, ze niet meteen voor waar aannemen en loslaten. Moeilijke momenten en periodes blijven, maar door de training weet ik dat ikzelf de kracht bezit hier beter mee om te gaan.”

~ Lizette, oktober 2012 ~

Over de Mindfulness training:

“Ik heb de mindfulnesstraining bij Marlou gevolgd, en dat was een hele positieve en fijne ervaring. Marlou is een trainer die echt naar je luistert, en die door haar manier van werken je tot nieuwe waardevolle inzichten kan brengen. Ik was van te voren best wat huiverig; zou het niet te ‘zweverig’ zijn? Maar ik heb juist hele concrete vaardigheden geleerd tijdens deze training, die ik al gelijk in mijn werk en persoonlijke leven heb kunnen toepassen. Daarnaast weet Marlou tijdens de trainingsessies een open en respectvolle sfeer te scheppen, waar iedereen zich prettig bij voelt.”

~ Ingrid, april 2012 ~