retraites

intensive non-dualiteit en zelfliefde

Van 3 – 5 juni begeleid ik de intensive non-dualiteit en zelfliefde. Een inspirerend diepgaand programma over:
– De transformerende kracht van zelfliefde voor spirituele ontwikkeling.
– Bevrijding van de ‘innerlijke criticus’.
– De hechte relatie tussen liefde en non-dualiteit.
– Rusten in het ‘Grote Hart’ van non-duaal Gewaarzijn.

Zelfliefde is het tegendeel van die kritische houding naar jezelf. Als je voor een moment je pogingen staakt om goed te wórden, ontdek je dat je in wezen al goed bént. Voorafgaand aan al je oordelen en verwachtingen vind je jouw echte basis in het non-duale Gewaarzijn wat je ten diepste bent. Dit is de bron van inspiratie, liefde en mededogen waarnaar je altijd op zoek was. In dat contact gaat je hart vanzelf open, voor jezelf en voor de wereld en zie je helder wat er voor jou werkelijk toe doet.

Tijdens het programma maak je contact met het bewustzijn van je ziel;
Je ontdekt hoe heerlijk en eenvoudig het is om zo ‘te Zijn’; helder, geïnspireerd en met een milde kijk op jezelf en de ander.

Het programma bestaat uit:
Beoefening van verschillende meditatievormen waaronder non-meditation.
Technieken om bewust af te stemmen op non-duaal Gewaarzijn.
Zelfonderzoek en vaardig om leren gaan met de ‘innerlijke criticus’.
Zacht en energetisch lichaamswerk.
Muziek en ontspanning.
Uiteraard is er voldoende tijd om in stilte te verblijven, om te wandelen en om te genieten van eenvoudig zijn. 

Praktisch

Plaats: Landgoed Morgenstern, Witzand 4, 7244 NC Barchem.
Morgenstern is een prachtig, rustig gelegen landgoed, geriefelijke eenpersoonskamers met sanitair, omgeven door bossen en met een eigen overdekt zwembad.
Datum: Vrijdag 3 t/m zondag 5 juni 2022.
Aanvang vrijdag 11.00 uur. Afronding zondag rond 15.30 uur.
Prijs: Deelname € 295,- incl btw. Verblijf 475,- Totaal € 770,-.
Inschrijven/informatie: Via de contactpagina klik hier. Of via e-mail: info@artoflife.nu

Nascholingspunten: in te dienen bij Nobco voor 17.3 PE punten.
Certificaat: op aanvraag ontvang je een deelname certificaat.

stilte Weekend zelfcompassie

Ik begeleid regelmatig stilteweekenden met mindfulness en zelfcompassie op prachtige locaties middenin de natuur. De locaties zijn voorzien van comfortabele 1- en 2-persoonskamers en een uitstekende vegetarische keuken.

Het programma bestaat uit een zorgvuldige opgebouwde mix van begeleide meditaties, stilte, (dru) yoga, qi gong, en stiltewandelingen in de natuur. Compassievolle dagen die erop gericht zijn je thuis te brengen bij dat wat je in essentie bent. Het natuurlijke landschap en het met zorg bereide eten dragen hieraan bij. 

Ik heb als coach, mindfulness/zelfcompassietrainer jarenlange ervaring in het organiseren en begeleiden van mensen. 

programma

vrijdag:
17.00 – aankomst en check-in
18.00 – diner
19.30 – 21.30 programma

zaterdag: stiltedag
08.00 – ochtend meditatie
09.00 – ontbijt
10.30 – programma
13.00 – lunch en rust / eigen beoefening
15.30 – programma
18.00 – diner
19.30 – programma

zondag:
08.00 – ochtend meditatie
08.30 – stiltewandeling
09.30 – ontbijt
11.00 – programma
13.00 – lunch en check out

Praktisch

2-4 september 2022
10-12 februari 2023
Aankomst vrijdag 17.00 / vertrek zondag na de lunch
Prijs: € 495,00 (1 persoonskamer)
Meer over de locatie Athanor lees je hier:
https://www.marloukleve.nl/stilte-weekend/

Oud en nieuw retraite

” When the old is disappearing and the new is not het there.”

Op de drempel van het oude jaar dat bijna voorbij is, en het nieuwe dat nog niet is begonnen biedt deze oud&nieuw retraite een perfecte gelegenheid om de tijd stil te laten vallen en ruimte te maken voor reflectie en bewuste keuzes: wat laat je achter in 2021, of wat heb je los te laten en wat neem je aan, waar wil je je in het nieuwe jaar mee verbinden?

Misschien hebben er grote veranderingen plaatsgevonden in je leven zoals bijvoorbeeld het krijgen van je eerste kind, het vinden van een nieuwe baan of het verlies van een belangrijke persoon in je leven. Of misschien heb je behoefte om even afstand te nemen van alle corona toestanden. Gebruik deze ‘tussentijd’ om te (mogen) voelen wat het met je doet als je het één niet meer bent, en het andere misschien nog niet tot vorm is gekomen, het oncomfortabele ondertussen, waarin je het niet weet. Door jezelf toe te staan om het niet te mogen weten, ‘holding space’, creëer je ruimte om opnieuw betekenis te geven aan je leven en bewuste keuzes te maken voor het nieuwe jaar. 

Het unieke programma is zorgvuldig samengesteld door mij en bestaat uit een mix van meditaties, bewegingen, adem-sessies die erop gericht zijn om je op een compassievolle manier in contact te brengen met je gevoel en met je lichaam zodat je je gedragen voelt in het proces van oud naar nieuw. Er zal  elke dag ruimte voor stilte zijn, maar het is geen stilte retraite. Ik begeleid dagelijks meditaties gebaseerd op mindfulness, compassie en non-dualiteit, soms aangevuld met bewegingsoefeningen uit qi-gong en dru-yoga. Ik werk intuitief en vanuit het hart.

De Vision Quest middag doe je in je eentje. Je bent (zoveel mogelijk) buiten in de natuur die je helpt om stap voor stap het contact met jezelf terug te vinden, en oude patronen en vermoeidheid los te laten. Zo creëer je ruimte voor reflectie en onderzoek, kan creativiteit opbloeien en ontstaat innerlijke groei en transformatie. Op oudejaarsdag zullen we tijdens een vuurceremonie ritueel symbolisch ruimte maken voor loslaten en voor het aannemen van het nieuwe door middel van het maken van een moodboard. 

Na de oud&nieuw retraite ga je opgeladen en geïnspireerd naar huis. Je voelt je krachtig verbonden met jezelf en anderen vanuit een innerlijke houding van liefde en acceptatie, hebt losgelaten en nieuwe keuzes gemaakt en weet hoe je trouw aan jezelf kunt blijven.

programma

29 dec
17.00 – aankomst en check-in
18.00 – diner
19.30 – 21.30 start programma

30 dec: Connect to your Soul
08.00 – ochtend meditatie
09.00 – ontbijt
10.30 – programma
13.00 – lunch
14.00 – vision quest
18.00 – diner
19.30 – programma

31 dec: Transformation
08.00 – ochtend meditatie
09.00 – ontbijt
10.30 – oudejaarsritueel
13.00 – lunch
15.00 – oudejaarsritueel
18.00 – diner
19.30 – programma (Vuur ceremonie)

1 jan: Celebrate Life!
08.00 – ochtend meditatie
08.30 – Nieuwjaarsritueel
10.30 – nieuwjaarsbrunch
12.00 – check out

Praktisch

Locatie 
Data: 29 dec 2021 – 1 jan 2022
Aankomst 29 dec 17.00 / Vertrek 1 jan na de lunch
Prijs € 695,00 (1 persoonskamer)

ZOMERWEEK BACK TO (YOUR) NATURE

Het unieke BTYN programma is samengesteld door mij (Marlou) en erop gericht om thuis te komen bij jezelf, je natuurlijke staat van zijn, voorbij beperkende overtuigingen en oordelen van onze innerlijke criticus die nooit tevreden is. Met zorgzame aandacht voor lichaam en geest. Zo is er elke ochtend voorafgaand aan het ontbijt een meditatie of stiltewandeling. Elk dagdeel is er een groepsworkshop soms binnen, soms buiten. Zo neemt Eva de Graaff je mee in een yin yoga sessie waarbij je spanning en stress kunt loslaten. Het geeft ruimte in je lichaam, je hoofd en je hart. De Hoorneboeg biedt een rondleiding aan over het landgoed met aandacht voor en uitleg over de bijzondere natuur van deze plek. Sandra Mantel zorgt voor diepe ontspanning met haar klankschalen, waarbij je mag wegdromen op de zachte muzikale trillingen. Mijn programma is afwisselend en gebaseerd op mindfulness, zelfcompassie en non-dualiteit. Ik begeleid dagelijks meditaties, soms aangevuld met bewegingsoefeningen uit qi-gong en dru-yoga. Tijdens workshops creatief tekenen, schrijven, en stembevrijding nodig ik je uit om af en toe uit je comfortzone te gaan, want daar zit groei. Met als doel je te bevrijden van beperkende ego-overtuigingen en -patronen en te verbinden met een grotere ruimte als nieuwe thuisbasis. Zelfliefde wordt je inspiratiebron om te ontdekken waar je hart naar uitgaat en wat je echt niet meer wilt. Tijdens de vuurceremonie – symbool voor transformatie – kun je het oude laten gaan, om zo ruimte te creëren voor nieuwe keuzes.

In de avond kun je ontspannen in een van de woonkamers, de sauna of je eigen slaapplek. Het programma biedt ook de nodige vrije uurtjes om eindelijk eens dat boek te lezen, door niemand gestoord. Of jezelf te verwennen met een ontspannende lichaamsmassage, een lange wandeling over de hei, of misschien een individuele coachsessie. Niets moet, veel is mogelijk. Persoonlijke aandacht staat centraal.

Praktisch

Data: 25 – 29 juli 2022

Aankomst 25 juli 17.00
Vertrek 29 juli na de lunch

Locatie

De Hoorneboeg, Hoorneboeglaan 5, 1213 RE Hilversum.
Er is plek voor maximaal 15 deelnemers. Je overnacht in comfortabele 1 of 2 persoonskamers op bijzondere plekken – verspreid over het terrein van De Hoorneboeg – waar je steeds binnen 5 minuten naartoe wandelt. Denk bijvoorbeeld aan een sfeervolle bedstede in de Villa, vriend(inn)en- en/of partnerkamers in het Heihuis en Stille Midden, of je eigen Pipowagen in het bos. Sanitaire voorzieningen worden gedeeld. We eten bij restaurant ‘Bij de Tuinman’. Vegetarisch en puur natuur.

Accommodatie

Alle groepsbijeenkomsten vinden plaats in ‘In de Luwte’, een ruime zaal met veel licht en grote openslaande tuindeuren. Naast de zaal bevindt zich een serre waar je met elkaar rond een grote tafel kunt zitten, met thee en verschillende soorten koffies die je zelf kunt maken wanneer je maar wilt. Het bos is rondom en aan weerszijden van de zaal ligt een beschutte tuin met kampvuurplaats.

Kosten

Totaal € 995 bij verblijf op een 2 persoonskamer en € 1255 bij verblijf op 1 persoonskamer

Totaalbedrag bestaat uit:
Verblijf € 570,00 (2 p/km) / €830,00 (1 p/km)
Deelname € 425

Prijzen zijn inclusief BTW
Een korting van €100 – €350 is mogelijk via de zorgverzekeraar op voorwaarde dat deze ‘mindfulnesstraining’ vergoedt. Check hiervoor je aanvullende zorgpolis of neem contact op met Marlou.

Inclusief

 • bijzondere overnachtingsplekken
 • alle maaltijden van Bij de Tuinman
 • workshops mindfulness, yoga, stembevrijding, meditatie, klankschalen, tekenen/schrijven, vuurceremonie
 • gebruik van sauna op zondagavond
 • onbeperkt koffie en thee
 • handdoeken en beddengoed
 • meditatiekussens, dekens, yogamatten zijn aanwezig
 • schoonmaakkosten
 • uitrijmunt parkeerterrein
 • wifi (of misschien even offline?)
 • covid zelftest

Covid19

De Hoorneboeg heeft een uitgebreid protocol ontwikkeld waardoor de gezondheid en veiligheid van alle aanwezigen gewaarborgd is.

Ontspannen – genieten – verbinden – groeien – zelfzorg – persoonlijk – creatief – meditatie – aandacht – mindfulness – zelfcompassie – stembevrijding – yin yoga – klankschalen – stilte – wandelen – natuur – zintuigen – eten – avontuur – transformatie – opladen – inspiratie – verwennen – massage – coaching – spiritualiteit

ZOMERRETRAITE
DE DIRECTE WEG NAAR ZELFREALISATIE

Calling the Lama from afar…

5-daagse retraite van 14-18 augustus 2021

Deze retraite begeleid ik samen met Alexander Zöllner (Art of Life). Doel van deze retraite is om de essentie van non-dualiteit tot een levende ervaring te maken.

Zelfcompassie en Non-dualiteit

Zelfcompassie is het tegengif voor zelfkritiek, dat kritische stemmetje waarmee je jezelf veroordeelt en die altijd roept dat je niet goed genoeg bent. Als je voor een moment je pogingen staakt om ‘goed’ te wórden, ontdek je dat je in wezen al goed bént. Voorafgaand aan al je oordelen en verwachtingen vind je jouw echte basis in open, non-duaal Gewaarzijn, dat wat je ten diepste bent.
Deze bron van inspiratie, liefde en mededogen opent als vanzelf je hart voor jezelf en voor de wereld en maakt helder wat er voor jou werkelijk toe doet. Non-dualiteit is, net als liefde, ongrijpbaar, grenzeloos, inclusief en zonder oordeel. Beide zijn zij datgene waar wij het diepste naar verlangen. Misschien zijn zij wel hetzelfde!
‘Calling the Lama from afar’ is een van de bekendste teksten uit Dzogchen – de non-duale stroming binnen het Tibetaans boeddhisme. Iedere versregel voert je stap voor stap tot het hoogste inzicht en geeft aanwijzingen voor de toepassing daarvan in je leven.
Vijf dagen om dieper af te dalen naar de essentie van non-dualiteit en die tot een eigen ervaring te maken. Het programma bestaat uit meditatie, contemplatie en uitwisseling, afgewisseld met zacht lichaamswerk, stem, muziek en stilte.

Praktisch

Datum 2021 14-18 augustus
Locatie: Conferentiecentrum New Eden, Sparjeburd 2, 8409 CK Hemrik (Friesland)
Kosten: € 999 (1 p/kmr) tot 1 juni early bird, daarna € 1111,00

weekendretraite

Deze weekendretraite is erop gericht om te ontspannen, te verzachten en een diepere verbondenheid te ervaren met jezelf en anderen. Compassievolle dagen die je uitnodigen om te stoppen met wat je aan het doen bent, op te merken wat er in je leeft en daar met warmte, begrip en vriendelijkheid op te reageren. Het afwisselende en uitgestrekte Gelderse landschap bij Lochem draagt bij aan je beleving.

Over het stilteweekend:

“Ik had niet verwacht dat de groep me zoveel zou bieden. Eerlijk gezegd kwam ik echt voor mezelf en om tot mezelf te komen. Maar ik voelde me zo veilig dat de groep me juist iets leerde: je kunt ook met mensen verbonden zijn en tegelijkertijd dicht bij jezelf blijven.”