retraites

stilte Weekend zelfcompassie

Ik begeleid regelmatig retreats met mindfulness en zelfcompassie op prachtige locaties middenin de natuur. De locaties zijn voorzien van comfortabele 1- en 2-persoonskamers en een uitstekende vegetarische keuken.

Het programma bestaat uit een zorgvuldige opgebouwde mix van begeleide meditaties, stilte, (dru) yoga, qi gong, en stiltewandelingen in de natuur. Compassievolle dagen die erop gericht zijn je thuis te brengen bij dat wat je in essentie bent. Het natuurlijke landschap en het met zorg bereide eten dragen hieraan bij. 

Ik heb als coach, mindfulness/zelfcompassietrainer jarenlange ervaring in het organiseren en begeleiden van mensen. Persoonlijke aandacht en kwaliteit staan daarin centraal.

programma

vrijdag:
17.00 – aankomst en check-in
18.00 – diner
19.30 – 21.00 programma

zaterdag: stiltedag
08.00 – ochtend meditatie
09.00 – ontbijt
10.30 – programma
13.00 – lunch en rust / eigen beoefening
15.30 – programma
18.00 – diner
19.30 – programma

zondag:
08.00 – ochtend meditatie
08.30 – stiltewandeling
09.30 – ontbijt
11.00 – programma
13.00 – lunch en check out

Praktisch

10-12 februari 2023
Aankomst vrijdag 17.00 / vertrek zondag na de lunch
Prijs: € 495,00 (1 persoonskamer met eigen sanitair)
Meer over de locatie Athanor lees je hier:
https://www.marloukleve.nl/stilte-weekend/

Oud en nieuw retraite

” When the old is disappearing and the new is not yet there.”

Op de drempel van het oude jaar dat bijna voorbij is, en het nieuwe dat nog niet is begonnen biedt deze oud&nieuw retraite een perfecte gelegenheid om de tijd stil te laten vallen en ruimte te maken voor reflectie en bewuste keuzes: wat laat je achter in 2021, of wat heb je los te laten en wat neem je aan, waar wil je je in het nieuwe jaar mee verbinden?

Misschien hebben er grote veranderingen plaatsgevonden in je leven zoals bijvoorbeeld het krijgen van je eerste kind, het vinden van een nieuwe baan of het verlies van een belangrijke persoon in je leven. Of misschien heb je behoefte om even afstand te nemen van alle corona toestanden. Gebruik deze ‘tussentijd’ om te (mogen) voelen wat het met je doet als je het één niet meer bent, en het andere misschien nog niet tot vorm is gekomen, het oncomfortabele ondertussen, waarin je het niet weet. Door jezelf toe te staan om het niet te mogen weten, ‘holding space’, creëer je ruimte om opnieuw betekenis te geven aan je leven en bewuste keuzes te maken voor het nieuwe jaar. 

Het unieke programma is zorgvuldig samengesteld door mij en bestaat uit een mix van meditaties, bewegingen, adem-sessies die erop gericht zijn om je op een compassievolle manier in contact te brengen met je gevoel en met je lichaam zodat je je gedragen voelt in het proces van oud naar nieuw. Er zal  elke dag ruimte voor stilte zijn, maar het is geen stilte retraite. Ik begeleid dagelijks meditaties gebaseerd op mindfulness, compassie en non-dualiteit, soms aangevuld met bewegingsoefeningen uit qi-gong en dru-yoga. Ik werk intuitief en vanuit het hart.

De Vision Quest middag doe je in je eentje. Je bent (zoveel mogelijk) buiten in de natuur die je helpt om stap voor stap het contact met jezelf terug te vinden, en oude patronen en vermoeidheid los te laten. Zo creëer je ruimte voor reflectie en onderzoek, kan creativiteit opbloeien en ontstaat innerlijke groei en transformatie. Op oudejaarsdag zullen we tijdens een vuurceremonie ritueel symbolisch ruimte maken voor loslaten en voor het aannemen van het nieuwe door middel van het maken van een moodboard. 

Na de oud&nieuw retraite ga je opgeladen en geïnspireerd naar huis. Je voelt je krachtig verbonden met jezelf en anderen vanuit een innerlijke houding van liefde en acceptatie, hebt losgelaten en nieuwe keuzes gemaakt en weet hoe je trouw aan jezelf kunt blijven.

programma

29 dec
17.00 – aankomst en check-in
18.00 – diner
19.30 – 21.30 start programma

30 dec: Connect to your Soul
08.00 – ochtend meditatie
09.00 – ontbijt
10.30 – programma
13.00 – lunch
14.00 – vision quest
18.00 – diner
19.30 – programma

31 dec: Transformation
08.00 – ochtend meditatie
09.00 – ontbijt
10.30 – oudejaarsritueel
13.00 – lunch
15.00 – oudejaarsritueel
18.00 – diner
19.30 – programma (Vuur ceremonie)

1 jan: Celebrate Life!
08.00 – ochtend meditatie
08.30 – Nieuwjaarsritueel
10.30 – nieuwjaarsbrunch
12.00 – check out

Praktisch

Locatie 
Data:
Aankomst 29 dec 17.00 / Vertrek 1 jan na de lunch
Prijs € 795,00 (1 persoonskamer)

ZOMERWEEK BACK TO (YOUR) NATURE

Het unieke BTYN programma is erop gericht om thuis te komen bij jezelf, je natuurlijke staat van zijn, voorbij beperkende overtuigingen en oordelen van onze innerlijke criticus die nooit tevreden is. Met zorgzame aandacht voor lichaam en geest. Zo is er elke ochtend voorafgaand aan het ontbijt een meditatie of stiltewandeling. Elk dagdeel is er een groepsworkshop soms binnen, soms buiten. Het programma is afwisselend en gebaseerd op mindfulness, zelfcompassie en non-dualiteit. Ik begeleid dagelijks meditaties, soms aangevuld met bewegingsoefeningen uit qi-gong en dru-yoga. Tijdens workshops creatief tekenen, schrijven, en stembevrijding nodig ik je uit om af en toe uit je comfortzone te gaan, want daar zit groei. Met als doel bewustwording en bevrijding van beperkende ego-overtuigingen en -patronen en te verbinden met een grotere ruimte als nieuwe thuisbasis. Zelfliefde wordt je inspiratiebron om te ontdekken waar je hart naar uitgaat en wat je echt niet meer wilt. Tijdens de vuurceremonie – symbool voor transformatie – kun je het oude laten gaan, om zo ruimte te creëren voor nieuwe keuzes.

In de avond kun je ontspannen, en eindelijk eens dat boek te lezen of jezelf te verwennen met een ontspannende lichaamsmassage, een lange wandeling, of misschien een individuele coaching sessie. Niets moet, veel is mogelijk. Persoonlijke aandacht staat centraal.

Praktisch

Data: 23 – 27 juli 2023

Aankomst 23 juli 19.00
Vertrek 27 juli na de lunch

Locatie

Nog niet bekend.

Accommodatie

 

Kosten

Totaal € 995 bij verblijf op een 2 persoonskamer en € 1255 bij verblijf op 1 persoonskamer

Totaalbedrag bestaat uit:
Verblijf € 570,00 (2 p/km) / €830,00 (1 p/km)
Deelname € 425

Prijzen zijn inclusief BTW
Een korting van €100 – €350 is mogelijk via de zorgverzekeraar op voorwaarde dat deze ‘mindfulnesstraining’ vergoedt. Check hiervoor je aanvullende zorgpolis of neem contact op met Marlou.

Inclusief

  • bijzondere overnachtingsplekken
  • ontbijt, lunch, diner
  • workshops mindfulness, yoga, stembevrijding, meditatie, klankschalen, tekenen/schrijven, vuurceremonie
  • gebruik van sauna*
  • onbeperkt koffie en thee
  • handdoeken en beddengoed
  • meditatiekussens, dekens, yogamatten zijn aanwezig
  • schoonmaakkosten
  • uitrijmunt parkeerterrein*
  • wifi (of misschien even offline?)

Covid19

Protocol volgens actuele geldende richtlijnen.

Ontspannen – genieten – verbinden – groeien – zelfzorg – persoonlijk – creatief – meditatie – aandacht – mindfulness – zelfcompassie – stembevrijding – yin yoga – klankschalen – stilte – wandelen – natuur – zintuigen – eten – avontuur – transformatie – opladen – inspiratie – verwennen – massage – coaching – spiritualiteit

ZOMERRETRAITE
DE DIRECTE WEG NAAR ZELFREALISATIE

Calling the Lama from afar…

5-daagse retraite van 14-18 augustus 2021

Deze retraite begeleid ik samen met Alexander Zöllner (Art of Life). Doel van deze retraite is om de essentie van non-dualiteit tot een levende ervaring te maken.

Zelfcompassie en Non-dualiteit

Zelfcompassie is het tegengif voor zelfkritiek, dat kritische stemmetje waarmee je jezelf veroordeelt en die altijd roept dat je niet goed genoeg bent. Als je voor een moment je pogingen staakt om ‘goed’ te wórden, ontdek je dat je in wezen al goed bént. Voorafgaand aan al je oordelen en verwachtingen vind je jouw echte basis in open, non-duaal Gewaarzijn, dat wat je ten diepste bent.
Deze bron van inspiratie, liefde en mededogen opent als vanzelf je hart voor jezelf en voor de wereld en maakt helder wat er voor jou werkelijk toe doet. Non-dualiteit is, net als liefde, ongrijpbaar, grenzeloos, inclusief en zonder oordeel. Beide zijn zij datgene waar wij het diepste naar verlangen. Misschien zijn zij wel hetzelfde!
‘Calling the Lama from afar’ is een van de bekendste teksten uit Dzogchen – de non-duale stroming binnen het Tibetaans boeddhisme. Iedere versregel voert je stap voor stap tot het hoogste inzicht en geeft aanwijzingen voor de toepassing daarvan in je leven.
Vijf dagen om dieper af te dalen naar de essentie van non-dualiteit en die tot een eigen ervaring te maken. Het programma bestaat uit meditatie, contemplatie en uitwisseling, afgewisseld met zacht lichaamswerk, stem, muziek en stilte.

Praktisch

Datum 2021 14-18 augustus
Locatie: Conferentiecentrum New Eden, Sparjeburd 2, 8409 CK Hemrik (Friesland)
Kosten: € 999 (1 p/kmr) tot 1 juni early bird, daarna € 1111,00

weekendretraite

Deze weekendretraite is erop gericht om te ontspannen, te verzachten en een diepere verbondenheid te ervaren met jezelf en anderen. Compassievolle dagen die je uitnodigen om te stoppen met wat je aan het doen bent, op te merken wat er in je leeft en daar met warmte, begrip en vriendelijkheid op te reageren. Het afwisselende en uitgestrekte Gelderse landschap bij Lochem draagt bij aan je beleving.

Over het stilteweekend:

“Ik had niet verwacht dat de groep me zoveel zou bieden. Eerlijk gezegd kwam ik echt voor mezelf en om tot mezelf te komen. Maar ik voelde me zo veilig dat de groep me juist iets leerde: je kunt ook met mensen verbonden zijn en tegelijkertijd dicht bij jezelf blijven.”