retraites

stilte Weekend zelfcompassie

Ik begeleid regelmatig stilteweekenden met zelfcompassie.
Dat doe ik op twee locaties: Centrum Athanor in Lochem (gld) en De Hoorneboeg in Hilversum. Allebei prachtige locaties middenin de natuur. Voorzien van comfortabele 1 en 2 persoonskamers en een uitstekende vegetarische keuken.

het programma bestaat uit een persoonlijke begeleiding met een mix van meditaties, stilte, Yoga (dru yoga en qi gong) en stiltewandelingen in de natuur. De meditaties begeleid ik vanuit mindfulness en zelfcompassie. Mijn begeleiding is persoonlijk en professioneel. Ik heb jarenlange ervaring met het organiseren en begeleiden van groepen. Ik pas mijn programma’s aan op de dynamiek in de groep, voel haarfijn aan wat de nodig is (wat overigens niet altijd is wat deelnemers aan mij vragen).

Praktisch

Eerstvolgende retraite:
Data: 19 -21 november 2021 Op De Hoorneboeg (Hilversum)

Aankomst 17.30 / vertrek na de lunch
Prijs: € 595 (1 persoonskamer)

In 2022: 11 -13 februari op Centrum Athanor (Lochem)
Prijs: € 450 (1 persoonskamer)
Meer over het weekend bij Athanor lees je hier:
https://www.marloukleve.nl/stilte-weekend/

 

over Locatie de hoorneboeg

De Hoorneboeg, Hoorneboeglaan 5, 1213 RE Hilversum.
Er is plek voor maximaal 15 deelnemers. Je overnacht in comfortabele 1 of 2 persoonskamers op bijzondere plekken – verspreid over het terrein van De Hoorneboeg – waar je steeds binnen 5 minuten naartoe wandelt. Denk bijvoorbeeld aan een sfeervolle bedstede in de Villa, vriend(inn)en- en/of partnerkamers in het Heihuis en Stille Midden, of je eigen Pipowagen in het bos. Sanitaire voorzieningen zijn ruimschoots aanwezig en worden gedeeld. We eten bij restaurant ‘Bij de Tuinman’. Vegetarisch en puur natuur.

over de zaal ‘in de luwte’

Alle groepsbijeenkomsten vinden plaats in ‘In de Luwte’, een ruime zaal met veel licht en grote openslaande tuindeuren. Naast de zaal bevindt zich een serre waar je met elkaar rond een grote tafel kunt zitten, met thee en verschillende soorten koffies die je zelf kunt maken wanneer je maar wilt. Het bos is rondom en aan weerszijden van de zaal ligt een beschutte tuin met kampvuurplaats.

ZOMERWEEK BACK TO (YOUR) NATURE

Wakker worden met het geluid van vogels, de geur van heide, wandelen over knisperende bospaadjes, zonlicht dat speelt met de bladeren in duizend kleuren groen. Je verbinden met de natuur helpt om stap voor stap het contact met jezelf terug te vinden, en oude patronen en vermoeidheid los te laten. Zo creëer je ruimte voor reflectie en onderzoek, kan creativiteit opbloeien en ontstaat innerlijke groei. Ervaar de helende werking van de natuur in deze oase van stilte, aandacht en schoonheid. Na de zomerweek ga je opgeladen en geïnspireerd naar huis. Je voelt je krachtig verbonden met jezelf en anderen vanuit een innerlijke houding van liefde en acceptatie, hebt nieuwe keuzes gemaakt en weet hoe je trouw aan jezelf kunt blijven.

Het inhoudelijke programma is zorgvuldig samengesteld door mij (Marlou) en erop gericht om thuis te komen bij jezelf, je natuurlijke staat van zijn, voorbij beperkende overtuigingen en oordelen van onze innerlijke criticus die nooit tevreden is. Met zorgzame aandacht voor lichaam en geest. Zo is er elke ochtend voorafgaand aan het ontbijt een meditatie of stiltewandeling. Elk dagdeel is er een groepsworkshop soms binnen, soms buiten. Zo neemt Eva de Graaff je mee in een yin yoga sessie waarbij je spanning en stress kunt loslaten. Het geeft ruimte in je lichaam, je hoofd en je hart. De Hoorneboeg biedt een rondleiding aan over het landgoed met aandacht voor en uitleg over de bijzondere natuur van deze plek. Sandra Mantel zorgt voor diepe ontspanning met haar klankschalen, waarbij je mag wegdromen op de zachte muzikale trillingen. Mijn programma is afwisselend en gebaseerd op mindfulness, zelfcompassie en non-dualiteit. Ik begeleid dagelijks meditaties, soms aangevuld met bewegingsoefeningen uit qi-gong en dru-yoga. Tijdens workshops creatief tekenen, schrijven, en stembevrijding nodig ik je uit om af en toe uit je comfortzone te gaan, want daar zit groei. Met als doel je te bevrijden van beperkende ego-overtuigingen en -patronen en te verbinden met een grotere ruimte als nieuwe thuisbasis. Zelfliefde wordt je inspiratiebron om te ontdekken waar je hart naar uitgaat en wat je echt niet meer wilt. Tijdens de vuurceremonie – symbool voor transformatie – kun je het oude laten gaan, om zo ruimte te creëren voor nieuwe keuzes.

In de avond kun je ontspannen in een van de woonkamers, de sauna of je eigen slaapplek. Het programma biedt ook de nodige vrije uurtjes om eindelijk eens dat boek te lezen, door niemand gestoord. Of jezelf te verwennen met een ontspannende lichaamsmassage, een lange wandeling over de hei, of misschien een individuele coachsessie. Niets moet, veel is mogelijk. Persoonlijke aandacht staat centraal.

Praktisch

Data: 24 – 29 juli 2022
Aankomst 24 juli 17.00
Vertrek 29 juli na de lunch

Locatie

De Hoorneboeg, Hoorneboeglaan 5, 1213 RE Hilversum.
Er is plek voor maximaal 15 deelnemers. Je overnacht in comfortabele 1 of 2 persoonskamers op bijzondere plekken – verspreid over het terrein van De Hoorneboeg – waar je steeds binnen 5 minuten naartoe wandelt. Denk bijvoorbeeld aan een sfeervolle bedstede in de Villa, vriend(inn)en- en/of partnerkamers in het Heihuis en Stille Midden, of je eigen Pipowagen in het bos. Sanitaire voorzieningen worden gedeeld. We eten bij restaurant ‘Bij de Tuinman’. Vegetarisch en puur natuur.

Accommodatie

Alle groepsbijeenkomsten vinden plaats in ‘In de Luwte’, een ruime zaal met veel licht en grote openslaande tuindeuren. Naast de zaal bevindt zich een serre waar je met elkaar rond een grote tafel kunt zitten, met thee en verschillende soorten koffies die je zelf kunt maken wanneer je maar wilt. Het bos is rondom en aan weerszijden van de zaal ligt een beschutte tuin met kampvuurplaats.

Kosten

Totaal € 995 bij verblijf op een 2 persoonskamer en € 1255 bij verblijf op 1 persoonskamer

Totaalbedrag bestaat uit:
Verblijf € 570 (2 p/km) / €830 (1 p/km)
Deelname € 425

Prijzen zijn inclusief BTW
Een korting van €100 – €350 is mogelijk via de zorgverzekeraar op voorwaarde dat deze ‘mindfulnesstraining’ vergoedt. Check hiervoor je aanvullende zorgpolis of neem contact op met Marlou.

Inclusief

 • bijzondere overnachtingsplekken
 • alle maaltijden van Bij de Tuinman
 • workshops mindfulness, yoga, stembevrijding, meditatie, klankschalen, tekenen/schrijven, vuurceremonie
 • gebruik van sauna op zondagavond
 • onbeperkt koffie en thee
 • handdoeken en beddengoed
 • meditatiekussens, dekens, yogamatten zijn aanwezig
 • schoonmaakkosten
 • uitrijmunt parkeerterrein
 • wifi (of misschien even offline?)
 • covid zelftest

Covid19

De Hoorneboeg heeft een uitgebreid protocol ontwikkeld waardoor de gezondheid en veiligheid van alle aanwezigen gewaarborgd is.

Ontspannen – genieten – verbinden – groeien – zelfzorg – persoonlijk – creatief – meditatie – aandacht – mindfulness – zelfcompassie – stembevrijding – yin yoga – klankschalen – stilte – wandelen – natuur – zintuigen – eten – avontuur – transformatie – opladen – inspiratie – verwennen – massage – coaching – spiritualiteit

ZOMERRETRAITE
DE DIRECTE WEG NAAR ZELFREALISATIE

Calling the Lama from afar…

5-daagse retraite van 14-18 augustus 2021

Deze retraite begeleid ik samen met Alexander Zöllner (Art of Life). Doel van deze retraite is om de essentie van non-dualiteit tot een levende ervaring te maken.

Zelfcompassie en Non-dualiteit

Zelfcompassie is het tegengif voor zelfkritiek, dat kritische stemmetje waarmee je jezelf veroordeelt en die altijd roept dat je niet goed genoeg bent. Als je voor een moment je pogingen staakt om ‘goed’ te wórden, ontdek je dat je in wezen al goed bént. Voorafgaand aan al je oordelen en verwachtingen vind je jouw echte basis in open, non-duaal Gewaarzijn, dat wat je ten diepste bent.
Deze bron van inspiratie, liefde en mededogen opent als vanzelf je hart voor jezelf en voor de wereld en maakt helder wat er voor jou werkelijk toe doet. Non-dualiteit is, net als liefde, ongrijpbaar, grenzeloos, inclusief en zonder oordeel. Beide zijn zij datgene waar wij het diepste naar verlangen. Misschien zijn zij wel hetzelfde!
‘Calling the Lama from afar’ is een van de bekendste teksten uit Dzogchen – de non-duale stroming binnen het Tibetaans boeddhisme. Iedere versregel voert je stap voor stap tot het hoogste inzicht en geeft aanwijzingen voor de toepassing daarvan in je leven.
Vijf dagen om dieper af te dalen naar de essentie van non-dualiteit en die tot een eigen ervaring te maken. Het programma bestaat uit meditatie, contemplatie en uitwisseling, afgewisseld met zacht lichaamswerk, stem, muziek en stilte.

Praktisch

Datum 2021 14-18 augustus
Locatie: Conferentiecentrum New Eden, Sparjeburd 2, 8409 CK Hemrik (Friesland)
Kosten: € 999 (1 p/kmr) tot 1 juni early bird, daarna € 1111,00

weekendretraite

Deze weekendretraite is erop gericht om te ontspannen, te verzachten en een diepere verbondenheid te ervaren met jezelf en anderen. Compassievolle dagen die je uitnodigen om te stoppen met wat je aan het doen bent, op te merken wat er in je leeft en daar met warmte, begrip en vriendelijkheid op te reageren. Het afwisselende en uitgestrekte Gelderse landschap bij Lochem draagt bij aan je beleving.

Over het stilteweekend:

“Ik had niet verwacht dat de groep me zoveel zou bieden. Eerlijk gezegd kwam ik echt voor mezelf en om tot mezelf te komen. Maar ik voelde me zo veilig dat de groep me juist iets leerde: je kunt ook met mensen verbonden zijn en tegelijkertijd dicht bij jezelf blijven.”