retraites

stilte Weekend zelfcompassie

Ik begeleid regelmatig retreats met mindfulness en zelfcompassie op prachtige locaties middenin de natuur. De locaties zijn voorzien van comfortabele 1- en 2-persoonskamers en een uitstekende vegetarische keuken.

Het programma bestaat uit een zorgvuldige opgebouwde mix van begeleide meditaties, stilte, (dru) yoga, qi gong, en stiltewandelingen in de natuur. Compassievolle dagen die erop gericht zijn je thuis te brengen bij dat wat je in essentie bent. Het natuurlijke landschap en het met zorg bereide eten dragen hieraan bij. 

Ik heb als coach, mindfulness/zelfcompassietrainer jarenlange ervaring in het organiseren en begeleiden van mensen. Persoonlijke aandacht en kwaliteit staan daarin centraal.

programma 2/3 daagse

vrijdag:
17.00 – aankomst en check-in
18.00 – diner
19.30 – 21.00 programma

zaterdag: stiltedag
08.00 – ochtend meditatie
09.00 – ontbijt
10.30 – programma
13.00 – lunch en rust / eigen beoefening
15.30 – programma
18.00 – diner
19.30 – programma

zondag:
08.00 – ochtend meditatie
08.30 – stiltewandeling
09.30 – ontbijt
11.00 – programma
13.00 – lunch
15.00 – check out

Praktisch

16-17 september 2023
Start zaterdag 09.30 / Einde zondag 15.00
Prijs: € 495,00 (1 persoonskamer met eigen sanitair)
Meer over de locatie Athanor lees je hier:
https://www.marloukleve.nl/stilte-weekend/

Oud en nieuw retraite (niet in 2023!)

” When the old is disappearing and the new is not yet there.”

Op de drempel van het oude jaar dat bijna voorbij is, en het nieuwe dat nog niet is begonnen biedt deze oud&nieuw retraite een perfecte gelegenheid om de tijd stil te laten vallen en ruimte te maken voor reflectie en bewuste keuzes: wat laat je achter of heb je los te laten en wat neem je aan, waar wil je je in het nieuwe jaar mee verbinden?

Misschien hebben er grote veranderingen plaatsgevonden in je leven zoals bijvoorbeeld het krijgen van een kind, het veranderen van werk of verlies van een belangrijke persoon in je leven. Gebruik deze ‘tussentijd’ om te (mogen) voelen wat het met je doet als je het één niet meer bent, en het andere misschien nog niet tot vorm is gekomen, het oncomfortabele ondertussen, waarin je het niet weet. Door jezelf toe te staan om het niet te mogen weten, ‘holding space’, creëer je ruimte om opnieuw betekenis te geven aan je leven en bewuste keuzes te maken voor het nieuwe jaar. 

Het unieke programma is zorgvuldig samengesteld door mij en bestaat uit een mix van meditaties, bewegingen, adem-sessies die erop gericht zijn om je op een compassievolle manier in contact te brengen met je gevoel en met je lichaam zodat je je gedragen voelt in het proces van oud naar nieuw. Er zal  elke dag ruimte voor stilte zijn, maar het is geen stilte retraite. Ik begeleid dagelijks meditaties gebaseerd op mindfulness, compassie en non-dualiteit, aangevuld met bewegingsoefeningen uit qi-gong en dru-yoga. Ik werk intuitief en vanuit het hart.

De Vision Quest dag doe je in je eentje. Je bent (zoveel mogelijk) buiten in de natuur die je helpt om stap voor stap het contact met jezelf terug te vinden, oude patronen en vermoeidheid los te laten. Zo creëer je ruimte voor reflectie en onderzoek, kan creativiteit opbloeien en ontstaat innerlijke groei en transformatie. Op oudejaarsdag zullen we tijdens een vuurceremonie ritueel symbolisch ruimte maken voor loslaten en voor het aannemen van het nieuwe door middel van het maken van een moodboard. 

Na de deze retraite ga je opgeladen en geïnspireerd naar huis. Je voelt je krachtig verbonden met jezelf en anderen vanuit een innerlijke houding van liefde en acceptatie. Je hebt losgelaten en nieuwe keuzes gemaakt en weet hoe je trouw aan jezelf kunt blijven.

programma

29 dec
17.00 – aankomst en check-in
18.00 – diner
19.30 – 21.30 start programma

30 dec: Connect to your Soul
08.00 – ochtend meditatie
09.00 – ontbijt
10.30 – programma
13.00 – lunch
14.00 – vision quest
18.00 – diner
19.30 – programma

31 dec: Transformation
08.00 – ochtend meditatie
09.00 – ontbijt
10.30 – oudejaarsritueel
13.00 – lunch
15.00 – oudejaarsritueel
18.00 – diner
19.30 – programma (Vuur ceremonie)

1 jan: Celebrate Life!
08.00 – ochtend meditatie
08.30 – Nieuwjaarsritueel
10.30 – nieuwjaarsbrunch
12.00 – check out

Praktisch

Locatie nog niet bekend
Data: 29 dec – 1 jan
Aankomst 29 dec 17.00 / Vertrek 1 jan na de lunch
Prijs € 895,00 (1 persoonskamer)

ZOMERWEEK hartvol 2024

Het unieke programma is erop gericht om thuis te komen bij jezelf, je natuurlijke staat van zijn, voorbij beperkende overtuigingen en oordelen van onze innerlijke criticus die nooit tevreden is. Met zorgzame aandacht voor lichaam en geest. Zo is er elke ochtend voorafgaand aan het ontbijt een meditatie of stiltewandeling. Elk dagdeel is er een groepsworkshop soms binnen, soms buiten. Het programma is afwisselend en gebaseerd op mindfulness, zelfcompassie en non-dualiteit. Ik begeleid dagelijks meditaties, soms aangevuld met bewegingsoefeningen uit qi-gong en dru-yoga. Tijdens workshops creatief tekenen, schrijven, en stembevrijding nodig ik je uit om af en toe uit je comfortzone te gaan, want daar zit groei. Met als doel bewustwording en bevrijding van beperkende ego-overtuigingen en -patronen en te verbinden met een grotere ruimte als nieuwe thuisbasis. Zelfliefde wordt je inspiratiebron om te ontdekken waar je hart naar uitgaat en wat je echt niet meer wilt. Tijdens de vuurceremonie – symbool voor transformatie – kun je het oude laten gaan, om zo ruimte te creëren voor nieuwe keuzes.

In de avond kun je ontspannen, en eindelijk eens dat boek te lezen of jezelf verwennen met een ontspannende lichaamsmassage, een lange wandeling, of misschien een individuele coaching / ademsessie. Niets moet, veel is mogelijk.

Praktisch

Data: zomer 2024

Aankomst  19.00
Vertrek

Locatie

Nog niet bekend.

Accommodatie

 

Kosten

Totaal € 995 bij verblijf op een 2 persoonskamer en € 1255 bij verblijf op 1 persoonskamer

Inclusief

  • overnachtingen
  • ontbijt, lunch, diner
  • workshops mindfulness, yoga, stembevrijding, ademsessie, meditatie, tekenen/schrijven, vuurceremonie
  • onbeperkt koffie en thee
  • handdoeken en beddengoed
  • meditatiekussens, dekens, yogamatten
  • schoonmaakkosten
  • wifi (of misschien even offline?)

Ontspannen – genieten – verbinden – groeien – zelfzorg – persoonlijk – creatief – meditatie – aandacht – mindfulness – zelfcompassie – stembevrijding – yin yoga – klankschalen – stilte – wandelen – natuur – zintuigen – eten – avontuur – transformatie – opladen – inspiratie – verwennen – massage – coaching – spiritualiteit

Over het stilteweekend:

“Ik had niet verwacht dat de groep me zoveel zou bieden. Eerlijk gezegd kwam ik echt voor mezelf en om tot mezelf te komen. Maar ik voelde me zo veilig dat de groep me juist iets leerde: je kunt ook met mensen verbonden zijn en tegelijkertijd dicht bij jezelf blijven.”