Stilte weekend Mindful Zelfcompassie

weekendretraite

Deze weekendretraite is erop gericht om te ontspannen, te verzachten en een diepere verbondenheid te ervaren met jezelf en anderen.

Compassievolle dagen die je uitnodigen om te stoppen met wat je aan het doen bent, op te merken wat er in je leeft en daar met warmte, begrip en vriendelijkheid op te reageren. Het afwisselende en uitgestrekte Gelderse landschap bij Lochem draagt bij aan je beleving.

Ervaring met meditatie/mindfulness/zelfcompassie is welkom, maar niet vereist.

Programma

Het inhoudelijke programma start vrijdag om 19.30 met vooraf om 18u een lichte avondmaaltijd. Na het avondprogramma gaan we in stilte tot zaterdagavond. We ontmoeten de verstilling en ruimte in onszelf, gaan ‘naar binnen’, ondersteund door begeleide meditaties, reflecties en mindful bewegen (Qigong / Dru Yoga). Er is gelegenheid om een wandeling te maken over het uitgestrekte terrein van Centrum Athanor en haar bosrijke omgeving. Zaterdagavond is er ruimte voor het delen van ervaringen. Zondag oefenen we om in relatie met anderen te zijn zonder de verbinding met onszelf te verliezen, met meditaties die je alleen doet en soms in tweetallen.

De begeleiding is in handen van Marlou Kleve, Marlou is coach, mindfulness/compassie trainer en auteur van het boek Hartvol, de kracht van zelfcompassie.

Praktisch

Je kunt vrijdag aankomen vanaf 17.00 uur om je te installeren op je kamer (met eigen sanitair), kennis te maken met de andere deelnemers en de locatie te verkennen. Na een lichte avond maaltijd begint het programma om 19.30 uur. Het weekend eindigt zondag na de lunch rond 14.30 uur.

Locatie
Centrum Athanor, Hooislagen 9, 7241 NJ Lochem.

Accomodatie

Athanor beschikt over comfortabele 1 en 2-persoonskamers. Alle kamers hebben eigen sanitair. Er wordt vegetarisch voor ons gekookt, rekening houdend met eventuele dieetvoorschriften.

Prijs: € 495,00 (1 persoonskamer met eigen sanitair)
De kosten zijn inclusief:
* 2 overnachtingen,
* 2x ontbijt, 2x lunch, 2x diner
* Koffie, thee, fruit en snacks gedurende de dag
* Elk dagdeel een groepssessie
* Handdoeken en beddengoed
* Schoonmaakkosten
* Toegang tot het uitgestrekte terrein met stenencirkel en labyrint.

aanmelden

Je aanmelding is pas definitief nadat de trainer contact met je heeft opgenomen en je aanmelding is verwerkt.

Over het stilteweekend:

“Ik had niet verwacht dat de groep me zoveel zou bieden. Eerlijk gezegd kwam ik echt voor mezelf en om tot mezelf te komen. Maar ik voelde me zo veilig dat de groep me juist iets leerde: je kunt ook met mensen verbonden zijn en tegelijkertijd dicht bij jezelf blijven.”