marlou kleve coaching mindfulness en stem

 

 

   

 

Over Marlou

Marlou Kleve (1969) woont en werkt in Amsterdam. Ze studeerde Algemene Letteren aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Na een korte wetenschappelijke carrière aan de VU koos zij voor de journalistiek. Ruim tien jaar werkte zij als redacteur voor diverse televisieprogramma's van de VARA.

Coaching

Bij het Instituut Move a Mountain Bewustzijnstrainingen volgde zij in 2008 de tweejarige opleiding tot Personal Coach en kwam in aanraking met het Boeddhisme en mediteren. Een deel van de opleiding is gestoeld op de westerse psychologie, zoals cognitieve therapie, psychosynthese en gestalt.
Een ander deel wortelt in de boeddhistische psychologie, waar veel aandacht is voor het loslaten van alles waar we ons aan vastklampen en voor niet-materiële zaken. Bij de opleiding Systemisch Werken van Phoenix Opleidingen verdiepte ze haar wens om te werken op essentieniveau. Marlou is geregistreerd Coach Practitioner bij de NOBCO, de Nederlandse Orde van Beroepscoaches.

Mindfulness en (Zelf)Compassie

Mindfulness en zelfcompassie vormen een belangrijke basis in haar leven om op een vriendelijke manier te zijn met wat zich aandient. Marlou is mindfulnesstrainer 1e categorie en één van de drie gecertificeerde zelfcompassie Teachers in Nederland. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Hartvol, de kracht van zelfcompassie', waarin ze op een toegankelijke en praktische manier beschrijft hoe je in het dagelijks leven wat vriendelijker kunt omgaan met jezelf. Marlou is oa door David Dewulf, Trish Bartley, Mark Williams en Joke Hellemans opgeleid tot mindfulnesstrainer. Bij Kristin Neff, Christopher Germer, Frits Koster en Erik van den Brink volgde ze een opleiding tot (Zelf)compassietrainer.
Marlou combineert haar coachpraktijk met het geven van mindfulness-, en (zelf)compassietrainingen, een doorgaande compassiejaargroep en individuele trajecten.

Zij is categorie 1 trainer bij de VMBN, de Vereniging voor Mindfulness Based trainers Nederland en Vlaanderen. Haar trainingen worden gedeeltelijk vergoed door zorgverzekeraars.

Stembevrijding en Soul Voice

Op de Academie voor Stembevrijding van Jan Kortie, heeft Marlou een verbinding gelegd tussen haar liefde voor zingen en mindfulness. Stembevrijding gaat, net als mindfulness, over contact maken met jezelf en zijn wat er is, zonder oordeel. Om vervolgens je eigen, unieke geluid te laten en klank te geven aan wat er op dat moment is. De Soul Voice-methode van Karina Schelde verdiepte dit proces en leerde haar om te werken met helende frequenties. Haar krachtige en gevoelige klanken leiden je naar diepere lagen in jezelf en geven expressie aan wat er in jou leeft.


Lees de cv van Marlou