Ervaringen

 

Over de Mindfulnesstraining
cursisten waarderen deze training gemiddeld met een: 9

“De training is afgelopen maar ik blijf zeker oefenen met de meditaties die door Marlou zijn ingesproken en die je gratis bij de training krijgt. Hele prettige stem!”

“Ik ben mij meer bewust geworden van mijn negatieve gedachtes en kan eerder stoppen met piekeren. Wat een geschenk!”

“Van tevoren dacht ik dat het misschien zweverig zou zijn maar dat was niet het geval. De oefeningen zijn praktisch en wetenschappelijk onderbouwd. Marlou is kundig, open minded en warm. Wat begon als een experiment is een ontzettend fijne ervaring gebleken, waar ik veel baat bij heb. Op naar de vervolgtraining.”

“Een down to earth training die mij echt geholpen heeft. Op een fijne locatie en in een prettige sfeer. Marlou heeft een aangename stem om naar te luisteren, voor mij was dat een belangrijke factor omdat je elke dag naar audio opnames van haar luistert”

“Naast de oefeningen uit het cursusboek stuurt Marlou wekelijkse ‘tussendoormails’ met tips en inspiratie. Die kwamen altijd precies op het juiste moment en hielpen me om te blijven oefenen.”

“De 8-weekse mindfulnesstraining heeft mij zoveel gebracht. Marlou heeft me geleerd mijn gedachten te herkennen, accepteren, structureren en te kunnen handelen in situaties. Het leven is nu, ik had er nooit eerder bij stilgestaan!”

“Marlou is een geduldige, geïnteresseerde en professionele begeleidster. Ze geeft ruimte als jij dat nodig hebt en is duidelijk en behulpzaam als je iets niet goed begrijpt. Marlou geeft sturing en tegelijkertijd ruimte voor iedereen om een eigen leerweg te volgen.”

“Marlou zorgt met haar warme persoonlijkheid voor een veilige sfeer in de groep waardoor iedereen zichzelf kan zijn. Het volgen van de mindfulnesstraining heeft een positieve invloed gehad op mijn chronische pijn en heeft mijn kwaliteit van leven echt verbeterd. Ik raad het iedereen aan.”

“Zeer professionele nuchtere aanpak, waardoor ik met heel veel plezier aan de cursus heb meegedaan.”

“Marlou heeft een heldere en rustige presentatie. Ze geeft en schept ruimte. Ik voelde me gehoord en gezien.”

“Een leerzame en mooie training in een fijne open sfeer waar ik me vertrouwd voelde. Marlou gaf me altijd het gevoel aandacht voor mij en anderen te hebben. Daarnaast werd de stof op zijn tijd met de nodige luchtigheid en humor gebracht. Dat kon ik zeer waarderen.”

“Marlou is zeer begaan bij deelnemers, waarbij er ook ruimte is voor persoonlijke tijd als een les niet gevolgd kan worden. Marlou kijkt je aan én ziet je.”

“Deze training heeft me gebracht wat ik ervan hoopte, en meer. De manier waarop hij wordt gegeven is warm en professioneel. De toon is uitnodigend, zonder ‘moeten’. Het cursusmateriaal is een prachtig houvast, andere boeken vast ook. Maar de sfeer van een groep en de begeleiding van Marlou staan daar niet in. Dus ik kom zeker naar opfris- en stiltebijeenkomsten.”

“Fijne mix van spiritueel en beide benen op de grond. Zo is mindfulness heel geschikt voor een nuchter persoon als ik.”

“Marlou brengt op warme en betrokken wijze de theorie achter de mindfulness levenswijze over en zorgt voor een fijne sfeer tijdens de groepssessies. Af en toe een humoristische noot erbij voor de luchtigheid, dan weer speciale aandacht geven voor wie dat nodig had. Top!”

“De 8-weekse mindfulnesstraining is een cadeautje aan mezelf gebleken! Marlou begeleidt deze training op een hele mooie integere manier, waardoor ze binnen de groep een warme en veilige sfeer creërt . Dank voor de fijne avonden.” ~ Lenet, mrt ’13.

“Marlou is een zeer warme, betrokken persoonlijkheid, die je meteen het gevoel geeft dat je een waardevol mens bent.” ~ Eveline, maart 2013.

“Marlou heeft een innerlijke uitstraling die pure rust, zelfvertrouwen, discipline en wederzijdse acceptatie uitstraalt. Ze geeft iedereen even veel ruimte en aandacht om je volledig op je gemak te voelen, zonder enig oordeel. Nu de mindfulnesstraining is afgelopen, is het voor mij niet zo dat ik het onder de knie heb. Maar ik heb voldoende kennis hoe ik het verder wil toepassen. Het heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven en ik ben tegen bepaalde dingen anders gaan kijken. Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb en ik raad het iedereen aan die meer bewust wil worden van zich zelf.” Jeroen Vermeer, mindfulnesstraining, dec 2012

“De individuele Mindfulnesstraining bij Marlou heeft me geleerd dat ik zelf kan beslissen hoe ik in het leven wil staan. Ik heb de keuze of ik wil blijven hangen in ´oud´ gedrag of dat ik wil zijn in het hier en nú. Op een warme, respectvolle manier heeft Marlou mij inzicht gegeven in mijn eigen mogelijkheden en onmogelijkheden. Door te experimenteren met de door haar geboden handvatten wordt de toekomst misschien niet echt maakbaar, maar op z´n minst wel spannender. Dank Marlou!” ~ Marijke Stringa, communicatiemedewerker Wereldomroep, individueel mindfulnesstraject Werkstation, dec 2012

“Ik heb de mindfulnesstraining als veilig en leerzaam ervaren. Ik kan het nu bijvoorbeeld stil om mij heen laten worden, zonder daarbij in een eindeloze stroom van gedachten te verzanden. En ik heb geleerd dat een beetje “tijd voor jezelf en met jezelf” wonderen kan doen met je energieniveau gedurende een drukke werkdag. De begeleiding door Marlou heb ik als zeer prettig ervaren, met name de rust en de humor die we tijdens de training met elkaar hebben gedeeld.”
~ Bart , dec 2012

“Ik heb erg veel gehad aan de Mindfulnesstraining. Door me te richten op mijn ademhaling kan ik meer ruimte creëren voor mezelf en niet verdrinken in emoties. Ik kan negatieve patronen herkennen en tijdiger ingrijpen. Niet tegen angsten en boosheid ingaan, maar accepteren dat het er op dat moment is en telkens teruggaan naar mijn ademhaling. Ook het cognitieve gedeelte heeft me handvatten gegeven: stilstaan bij je gedachten, ze niet meteen voor waar aannemen en loslaten. Moeilijke momenten en periodes blijven, maar door de training weet ik dat ikzelf de kracht bezit hier beter mee om te gaan.” ~ Lizette,okt 2012

“Ik heb de mindfulnesstraining bij Marlou gevolgd, en dat was een hele positieve en fijne ervaring. Marlou is een trainer die echt naar je luistert, en die door haar manier van werken je tot nieuwe waardevolle inzichten kan brengen. Ik was van te voren best wat huiverig; zou het niet te ‘zweverig’ zijn? Maar ik heb juist hele concrete vaardigheden geleerd tijdens deze training, die ik al gelijk in mijn werk en persoonlijke leven heb kunnen toepassen. Daarnaast weet Marlou tijdens de trainingsessies een open en respectvolle sfeer te scheppen, waar iedereen zich prettig bij voelt.” ~ Ingrid, april 2012

Over de Zelf Compassie Training
Cursisten waarderen deze training gemiddeld met een: 9

“Lief zijn voor jezelf levert ontzettend veel op. Deze cursus heeft me geleerd wat ik concreet kan doen om liefdevoller met mezelf om te gaan. Ik haal troost uit het inzicht dat mijn ervaringen gedeeld worden door een heleboel mensen. Daardoor ben ik milder, opener naar mijn geliefden en heeft genieten een nieuwe invulling gekregen.”

“Ik ervaar het leven nu meer als een warm bad en heb meer innerlijke rust. Ik ga de bijeenkomsten missen, het was leerzaam, bijzonder en heeft gezorgd voor persoonlijke groei.”

“Ik heb de muren die mijn hart beschermden tegen pijn wat laten zakken. ik was altijd alleen maar bang voor de pijn, maar had niet in de gaten dat ik daarmee de liefde buiten de deur hield en dat het heel veel energie kost om steeds die muren te bouwen.” ~ Maurits

“Ik ben altijd bezig met mensen om me heen, maar kom veel te weinig aan mezelf toe. Het benoemen en opschrijven van mijn kernwaarden, dat was een groot cadeau. Want die was ik helemaal kwijtgeraakt door alle drukke omstandigheden in mijn leven. Nu weet ik weer waar het mij werkelijk om gaat, dat doet me echt goed.” ~ Monique

“Deze training heeft me geleerd dat als ik goed voor mezelf zorg, ik daarmee bijdraag aan het welzijn van mijn familie en vrienden. Dat was een eye opener voor me. Zelfcompassie is dus echt niet egoistisch. ~ Nadia

“Je hebt altijd tijd voor allen, prachtig om te zien hoe je dat doet. En de mails tussendoor waren steeds een cadeau. Ik wist niet dat het mogelijk was om mezelf zo lief te gaan hebben.” ~ Bert

“Een boost voor de relatie met mezelf.” ~ Nina

“Marlou zorgt voor herkenning en erkenning, ook met voorbeelden uit haar eigen leven, en dat is ontzettend fijn.” ~ Rosemarie

“Er was alle tijd voor vragen of opmerkingen, ook het aangeven van mijn grenzen is okee. Ik ben bij een aantal psychologen geweest, maar hier heb ik zoveel meer aan!”

“Ik heb veel aan de oefeningen gehad. Een fijne training en een verdieping van de mindfulnesstraining. Veel valt op z’n plaats!”

“De ontdekking dat verdrietig of moe zijn niet per sé erg is, geeft me veel rust.”

“Marlou Kleve vind ik een professionele en integere trainer, die een veilige en warme sfeer weet te scheppen. Met alle vragen van deelnemers gaat zij met aandacht en ‘kennis van zaken’ om. Heel concreet, met praktische voorbeelden en zéker niet zweverig! Zij gelooft in wat ze doet en dat komt 100% over.”

“De training van Marlou heeft me geholpen om meer rust in mijn leven te krijgen en mijn studie weer op de rit te krijgen.”

“Marlou Kleve zet in de 8 weekse training met aandacht en toewijding een geweldige open, persoonlijke en professionele training neer, die ik per direct kon oppikken en gebruiken.”

“Marlou jij bént mindfulness. Jouw aanwezigheid en aandacht maken een prettige, lichte, veilige reis in de wondere wereld van mijzelf. Niet streng, wel sturend, niet veroordelend, wel vertrouwend. Dankjewel!”

“Fijne training, avonden vol inzicht, rust, en praktische handvatten om vol aandacht het dagelijkse leven te ervaren en aanvaarden. De moeite waard!”

“De mindfulnesstraining bij Marlou Kleve heeft me in mijn dagelijkse leven praktische handvatten gegeven om meer in balans en bewuster te leven. Ik heb het gevoel sterker en vanuit eigen regie zaken te kunnen benaderen.”

“Uitstekende training, waar ik veel profijt van heb gehad. Het heeft mij weer laten zien hoe fijn het is om te mediteren. En alle andere tools helpen om minder stress te ervaren.”

“Dat hoeft niet weg”, was het eerste dat Marlou zei toen ik bij het intakegesprek vertelde dat ik erg moe was. Er viel meteen een last van mijn schouders. Tijdens de rest van de training ben ik veel meer onnodige ballast kwijtgeraakt. Ik hoef van mezelf niet meer beter, anders, sterker, mooier, slimmer of fitter te zijn dan ik ben. Marlou is open, helder, oprecht. Ze spreekt met haar hart, zonder zweverig te worden. Ik voelde me erg op mijn gemak bij haar en wil absoluut verder gaan met wat ik heb geleerd. Deze cursus was goud waard.

“Marlou Kleve is a down to earth, dedicated professional, fully focussed on no-nonsense mindfulness training. Her low key, warm voice and unassumingly clear direction, allow for full participation by the people in the training group. 8 weeks culminate in insights and greater choice.”

“Ik ervaar Marlou als een trainer met diepgang, kennis van zaken, liefde voor haar vak en haar deelnemers en als iemand die met beide benen op de grond staat. De mindfulnesstraining heeft mij focus, rust, mildheid en keuze ~ momenten opgeleverd. Zelfs in een tijd die emotioneel, onrustig en druk is.”

“De Mindfulness avonden waren heerlijke pauzes in de drukke week. Net als de oefeningen. Ik raad het iedereen aan.”

“Op een luchtige en vooral geen zweverige manier geeft Marlou een originele kijk op je dagelijkse doen en laten. Gesteund door de ervaringen van mede cursisten geeft dat een hele positieve wending aan mijn leven en hoe ik het wil inrichten.”

“De training bracht rust in mijn leven. Marlou weet tijdens de trainingen veel rust in de groep te brengen en gaf doordachte antwoorden op vragen die bij mij opborrelden. Ik heb genoten van de discussies – fijn om met mensen te zijn die met dezelfde vraagstukken bezig zijn. Ook fijn dat Marlou humor in het geheel bracht, zodat het geen ‘zweverige praatgroep’ werd.”

Over de Incompany Mindfulness training

“Zeer betrokken en professionele trainer. Toegankelijk en persoonlijk. Gelijkwaardige en respectvolle ontmoetingen.”

“Wat ik heel sterk vind, is het leren door te ervaren en gewoon maar ‘te doen’. Erg fijn. Verder vond ik het een goede training in een open en prettige sfeer. Je bent professioneel, weet veel en kan oefeningen goed begeleiden.”

Leuk dat er tussendoor oefeningen en suggesties werden gemaild die goed aansloten bij waar ik op dat moment behoefte aan had. Vanuit rust een plezierige stijl van trainen, en ook erg goed inspelend op onze groep.

Wat de training mij met name gebracht heeft is bewustwording van mijn gedachten en mijn reacties op anderen. De trainer vond ik zeer deskundig, er werd voldoende ruimte gegeven voor vragen en we kregen altijd een heldere terugkoppeling.

“Fijn om de training op kantoor te doen, dat geef een goede energie aan de organisatie. De trainer is warm, open en duidelijk. Oefeningen zijn fijn, cognitieve bewustwording minder, omdat ik dat al zo goed ken zowel als deelnemer alsook als trainer.”

Over Individuele Coaching:

“Voordat we aan ons traject begonnen was ik bang dat het heel zwaar en emotioneel zou worden, maar dat was het absoluut niet. Marlou heeft me dingen laten inzien, maar dit ging altijd gepaard met een lach. Ze heeft me mooie levenslessen geleerd en me veel rust en vooral kracht gegeven.” ~

“Het was heel prettig om Marlou als coach te hebben gehad. Ze creëert in gesprekken een rustgevende en respectvolle sfeer. Door haar open communicatie weet ze snel de essentiële zaken naar voren te halen, en daarop in te zoomen. Haar scherpe blik is altijd gebalanceerd en integer. Ze geeft dingen een plek, en reikt ook handvatten aan om mee aan de slag te gaan. Ik vond de gesprekken met Marlou erg waardevol. Als je wat uitgebreider wilt stilstaan bij hoe je het in het leven staat, dan is een coachingstraject bij haar absoluut het overwegen waard.”

“Ik wil je bedanken voor je rust, betrokkenheid en vooral je indrukwekkende “oordeel-loosheid” van de afgelopen weken, ik zal ze gaan missen!”

Meer weten? bel 06-24263286, of stuur een mail